top of page

DIVADLO KAM SE PODÍVÁŠ

Festivalová neděle by se na první pohled mohla zdát jako konec 14. ročníku, ale není tomu tak! Vymetli jsme s divadlem každý kout Ostravy a pokračujeme dále až do úterního večera. Ale nepředbíhejme.


Šestý den festivalu jsme začali netradičně - performativní procházkou podél řeky Ostravice, kterou na pár hodin obsadili neškodní vodníci z bazmek enetrtainment v rámci site-specific inscenace Vodnik open.




Na čerstvém vzduchu program pokračoval i za Domem kultury města Ostravy, kde Bratři v tricku za doprovodu nekončícího smíchu ovládli přilehlé Orchehřiště svým Bratřím speciálem.

Foto: Ondřej Durczak


Poklidné nedělní odpoledne narušil partnerský spor Kramerová vs. Kramer v podání slovenského Divadla Andeja Bagara z Nitry. V netradiční komorní úpravě divadelního sálu Domu kultury města Ostravy bylo zpracování tohoto stále aktuálního tématu silným zážitkem, který pro Vás zachytil Lukáš Horký:

Závěr hlavní programové sekce stejně jako loni proběhl v nejkrásnějším ostravském kulturním stánku - Divadle Antonína Dvořáka jednou z oblíbených divadelních forem divadlem na divadle. Soubor Divadla v Dlouhé zde divákům poodhalil proces vzniku divadelního špílu v oceňované komedii Bez roucha.

Foto: Lukáš Horký


Ale to stále není vše. Mezi vším tím festivalovým mumrajem v neděli začal náš benjamínek Student factory! Dvoudenní maraton budoucích divadelních hvězd letos poprvé dává příležitost studentům českých hereckých oborů představit se zástupcům uměleckých vedení všech divadel z Moravskoslezského kraje, vyhrát jednu ze tří cen udělovaných odbornou porotou a poznat atmosféru pravé Továrny na sny.

Foto: Ondřej Durczak


Více o nové studentské sekci, ale také rozhovor s Markem Němcem, který ztvárnil režiséra v Bez roucha, najdete v 6. čísle Snáře z továrny.





bottom of page