top of page

UŽ JSTE POTKALI OSTRAVSKÉ VODNÍKY?

S tím, jakou rychlostí se náš svět mění, máme asi poslední dobou problém takřka všichni. To, jak postupuje civilizace, se ovšem nedotýká jenom nás lidí a samozřejmě také zvířat, ale i dalších docela unikátních tvorů, o kterých jste možná ani nevěděli, že žijí tak blízko mezi námi!

Vodnik ostravic obývá tekoucí vody v okolí moravsko-slezské metropole, zejména protože stojaté vody jsou již pro něj v tomto regionu neobyvatelné. U řeky se snaží ostravic v poklidu dál rozvíjet svou obvyklou činnost. Především hlídá své území a v zájmu ochrany od něj odklání nepříznivé elementy – lidi, cyklisty a rybáře. Je typicky samotářský, avšak ve výjimečných případech neochotně navazuje efektivní spolupráci s dalšími příslušníky svého druhu. Jeho jazyk zůstává spíše nesrozumitelný, ambicióznější jedinci nicméně znají i lidskou řeč.


Nám se podařilo přimět skupinku ostravských vodníků, aby vás v neděli 29. května mezi 11. a 14. hodinou výjimečně přijala mezi sebe a nechala vás nakouknout do jejich života u Ostravice. Někteří jsou plašší, někteří otevřenější a nakloněnější rozhovoru… Na to, jak to který z vodníků má s interakcí s lidmi, budete muset přijít už sami, holt jsou každý úplně odlišná osobnost. Malou nápovědu však najdete zde :)


Speciální expedice do světa ostravských vodníků nazvanou Vodnik open vám umožní brněnská nezávislá skupina bazmek entertainment, kterým se podařilo získat si přízeň vodníků nejen v Ostravě, ale předtím již i v Brně a v Praze, a dokonce to zvládli i bez ztráty na dušičkách jednotlivých členů.


Dobu návštěvy ostravských vodníků si můžete určit vy sami, doporučená délka je přibližně hodina. Těšíme se na viděnou!



bottom of page