top of page

TIP DRAMATURGYNĚ

THE LEGEND OF LUNETIC


Poslední dobou se doslova roztrhl pytel s filmy, seriály i divadelními inscenacemi, které se vrací k dnes už bájným devadesátkám. Ty pro jedny symbolizují vytouženou svobodu a pro jiné zas rozmach kriminality a vražd.


Jednu takovou devadesátkovou inscenaci jsme si pro vás letos nachystali i my, ale nebojte, nepůjde o žádnou další detektivku. Inscenace mladé autorské dvojice Janka Lesáka a Natálie Preslové, kteří posledních 5 let okouzlují divadlem především pražskou mládež v Divadle NoD, se totiž zaměřuje na druhou polovinu 90. let a zejména na čtyři kluky v bílých teplákovkách, kteří dobyli českou popmusic, aniž by kdokoliv chápal, jak se jim to mohlo podařit. The Legend of Lunetic v sobě brilantně kombinuje nostalgii po devadesátkách s krutě cynickým nadhledem, a ptá se, v čem jsme to proboha žili a jaktože na to ještě se slzou v oku vzpomínáme.


Zaručujeme, že vás tenhle boyband nejenže dostane do kolen smíchy, ale nejspíš se díky nim přistihnete, že si dodnes pamatujete slova Mámy, což byste samozřejmě nikdy před nikým nepřiznali... a ještě si ji s nimi budete pobrukovat při jejich efektních a věrně lunetikovsky "profesionálních" tanečních vystoupeních.


Vstupenky na tip dramaturgyně najdete zde.


bottom of page