top of page

PATNÁCTKA UŽ JE TAKŘKA ZA ROHEM!

Dream Factory se letos uskuteční už popatnácté!


Dnes v pondělí 27. března se nejen u nás, ale v mnoha dalších zemích, slaví Světový den divadla a my bychom ho chtěli oslavit tím, že vám něco prozradíme o připravovaném jubilejním ročníku, který odstartuje už za necelé dva měsíce!


Ti zvídavější z vás si už před časem mohli všimnout, že 15. ročník festivalu Dream Factory Ostrava se uskuteční od 25. května do 3. června, takže se můžete připravit na pořádnou desetidenní nálož divadla ve všech jeho nejrůznějších podobách. Je nám jasné, že nejvíc vás zajímá program následujícího ročníku – určitě už samou zvědavostí ani nemůžete dospat... ten vám ovšem dneska ještě neprozradíme, a tak si o něm budete muset nechat ještě pár nocí zdát.

V tento divadelně slavnostní den se s vámi ovšem chceme podělit o jinou zásadní informaci související s 15. ročníkem – kdo nad naším festivalem převzal uměleckou záštitu. Je pro nás velkou ctí a radostí, že tváří našeho malého jubilea se stal herec právě z Dejvického divadla, které náš festival navštěvuje pravidelně, a to už od historicky prvního ročníku. On sám se sice v rámci Dream Factory Ostrava představil poprvé až v roce 2012, ale už tehdy jste jej všichni dobře znali, a dnes bychom jen těžko hledali někoho, kdo jej nezná. Naší patnáctkovou záštitou se totiž stal Ivan Trojan!


Jak už je dlouhá léta zvykem, převzetí záštity mimo jiné znamená, že se můžete v rámci festivalu těšit na výjimečnou inscenaci, v níž právě tato tvář hraje hlavní roli, a platí to samozřejmě i v případě čerstvého držitele Ceny divadelní kritiky za Mužský herecký výkon roku 2022!


Už je vám o něco jasnější, co bude jedním z hlavních taháků patnáctky? Podrobnější informace vyhlížejte ještě tento týden!


bottom of page