top of page

O NEŠŤASTNÉ TŘINÁCTCE

Dnes vám prozradíme jedno malé tajemství o nadcházejícím ročníku Dream Factory Ostrava 🤫 Bude se totiž jednat o ročník ČTRNÁCTÝ!


Proč je to tajemství? Protože loni proběhl ročník dvanáctý a po "dvanáctce" by měla být "třináctka". Takže nám zde vznikla jakási číselná anomálie. Není to však způsobeno naší počtářskou neschopností, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale jedná se spíše o vědomý návrat k normálu.


Tím byl pro Dream Factory během dlouhých 11 let termín na přelomu května a června. Posledním takovýmto ročníkem byl 11. ročník, který proběhl v roce 2019 pod záštitou Tomáše Dianišky.



V následujícím roce 2020 (který byl vše, jen ne normální) tedy proběhla tzv. protivirová edice festivalu. Odehrála se během krásného říjnového víkendu a vzhledem ke svému krátkému trvání a malému, přesto kvalitnímu, rozsahu jsme se ji neopovažovali nazvat plnohodnotným ročníkem Dream Factory.


Tak se dostáváme do loňského roku 2021, ve kterém jsme se stále museli přizpůsobovat koronavirovým opatřením. Výsledkem byl unikátní koncept festivalu o dvou dějstvích. V červnu roku 2021 tedy proběhlo 1. dějství 12. ročníku Dream Factory pod širým nebem a v září 2. dějství již v klasických divadelních a nedivadelních prostorech, jak jsme byli minulé roky zvyklí.


A proto letos přeskakujeme rovnou na 14. ročník. Abychom si tak nějak srovnali počty a ještě se přitom preventivně vyhnuli nešťastné třináctce :) Takže na "čtrnáctce" na viděnou!




bottom of page