top of page

DEN D ANEB DEN DESÁTÝ ČILI ZÁVĚR

Čas se nekompromisně nachýlil a letošní Továrna na sny dospěla ke svému finále. Jak jsme se vypořádali se závěrečnou festivalovou sobotou?


Sobotní odpoledne patřilo Student Factory, protože nám do velkého finále chyběly ještě dvě soutěžní inscenace. Nejprve jsme zamířili do Studia G, kde náš už čekali studenti katedry alternativního a loutkového divadla z pražské DAMU se svou loutkovou pohádkou (anebo spíš hororem?) inspirovanou pohádkou O veliké řepě. I když už nám poslední festivalový den trochu docházely síly, Ř.I.P. nás svou hravostí, vynalézavostí a energií hned na rozjezd dne parádně dobil! Přesun do Staré arény a tam poslední studentské představení z Banské Bystrice. La Musica studentů herectví a režie Akademie umění svým zpracováním válečného traumatu a rodinného nátlaku nás naladila na podstatně vážnější notu.

Pak už zbývala jedině závěrečná porada poroty, která se shodla na následujícím verdiktu:

  • ocenění v kategorii Snová studentská inscenace obdržel dámácký Ř.I.P. z katedry alternativního a loutkového divadla

  • ocenění za Snovou hereckou souhru putuje také na DAMU, ale na činohru za inscenaci Perplex

Všem oceněným blahopřejeme a zároveň děkujeme všem studentským týmům, které se letošní Student Factory zúčastnily!


O slavnostní zakončení 15. ročníku se postarala Yerma z Městských divadel pražských a nutno říct, že atmosféra v Divadle Petra Bezruče byla dechberoucí! Zásah, dojetí, smutek... emocemi to v publiku jen vířilo, jak silné představení to bylo. Ale nade vším panovala radost z nádherného 15. ročníku! Díky všem, kdo u toho byli s námi!


Foto: Ondřej Durczak a Lukáš Horký

bottom of page