top of page

PATNÁCTÝ ROČNÍK JE ZA NÁMI

15. ročník Dream Factory Ostrava dospěl… ke svému závěru a stal se minulostí.


Bylo to neskutečně intenzivních 10 dní. Na 17 různých místech jsme vám nabídli celkem 38 akcí. Mezi nimi převládala samozřejmě divadelní představení, ve kterých se představila třicítka divadelních souborů z celé České republiky, ale i ze Slovenska, Polska a Maďarska. Snový divadelní maraton jsme průběžně prokládali besedami, projekcemi, koncerty a vypravili se i do světa virtuální reality. Snům jsme byli tak blízko, že blíž už to snad ani nešlo… a blízko jsme byli taky od sebe… protože se nás na festivalových akcích sešlo přes čtyři a půl tisíce a jinak než nablízko bychom se na ně nevešli.


Rádi bychom poděkovali všem, kteří naše letošní plnění divadelních snů podpořili. Dík patří Domu kultury Poklad, Národnímu divadlu moravskoslezskému, Divadlu loutek Ostrava, Komorní scéně Aréně, Divadlu Petra Bezruče, Staré aréně, Studiu G, Antikvariátu a klubu Fiducia, Centru Pant a Virtuální realitě Ostrava za to, že jsme se s vámi měli kde sblížit. Za spolupráci také děkujeme Ostravské univerzitě a Slezské univerzitě Opava.


Děkujeme našim mediálním partnerům v čele s Českou televizí. Stejně tak se o mediální

Ostravan, Divadelní noviny a divadlo.cz a patří jim za to dík.


Továrnu na sny podpořili také České dráhy, RailReklam, Café Rotigel, Siko, Ostravské


V neposlední řadě je na místě poděkovat těm největším a nejvěrnějším festivalovým podporovatelům, bez kterých bychom si o naší Továrně na sny nemohli nechat ani zdát:

Děkujeme.


Samozřejmě chceme poděkovat také všem, kdo letošní festival oblažil svou přítomností, ať už to byli účinkující, pomocné síly všeho druhu, nebo naše snové publikum. Bez diváků by totiž divadlo nikdy být nemohlo. A bez všech pomocníků by zas nebyla Dream Factory, velké díky všem za krásnou letošní patnáctku!

bottom of page